Результати дослідження пацієнтів з остеохондрозом, ускладненим порушенням постави в грудному відділі хребта, за допомогою апарату «Медіскрін» - Марченко, Ольга Кузьмівна; Дешевий, Євген Григорович; Кобінський, Олег Вікторович; Marchenko, Olga; Deshevy, Eugene; Kobinsky, Oleg (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Остеохондроз хребта займає одне з провідних місць у світовій структурі захворюваності. Дослідження багатьох учених свідчать, що існує прямий взаємозв’язок остеохондрозу хребта та порушення постави. На базі спортивно-оздоровчого комплексу «Монітор» обстежено 82 людини з остеохондрозом хребта, 41 із них – із порушенням постави. Усі хворі обстежені за допомогою методу електроспонділографії «Медіскрін». Усім пацієнтам визначали рівень больового синдрому за чотирьохскладовою візуально аналоговою шкалою болю. Суб’єктивний больовий поріг у період загострення склав 4–7 балів. Результати дослідження свідчать про необхідність розробки й упровадження нових програм фізичної реабілітації для пацієнтів з остеохондрозом хребта та порушеннями постави. Osteochondrosis, now occupy a leading position in the global structure of morbidity. Researches of many authors have shown that there is a direct relationship of osteochondrosis and incorrect posture. On the basis of a sports complex «Monitor» were examined 82 people with spinal osteochondrosis, 41 of them with violation of posture. All patients were examined using the method of elektrospondilography, «Mediskrin». All patients were defined by the expression of pain on a visual analog scale of pain. The subjective pain threshold during an exacerbation of patients was 4–7 points. The results suggest the need to develop and implement new programs of physical rehabilitation for patients with spinal osteochondrosis and posture disorders.
Results of the Study of Patients with Osteochondrosis and Violation of Posture in the Thoracic Spine with the Help of Apparatus «Mediskrin»
Keywords: здоровʼя; остеохондроз хребта; порушення постави; електроспонділографія; ВАШ; больовий поріг; health; osteochondrosis of backbone; violation of posture; Method of elektrospondilography VAS; pain threshold