Соціальний захист пільгових категорій громадян у Луцькій міській територіальній громаді - Силивонюк, Марія Федорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Метою роботи є дослідження теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності соціального захисту пільгових категорій громадян. Об’єктом дослідження є соціальний захист пільгових категорій громадян в умовах територіальної громади. Предметом дослідження є зміст, форми і методи соціального захисту пільгових категорій громадян. У роботі встановлено сутність та складові соціального захисту пільговиків, сформовано власне розуміння категорії соціальний захист пільгових категорій громадян, вивчено нормативно-правове забезпечення соціального захисту пільгових категорій громадян, досліджено інституційне забезпечення соціального захисту в Україні, проаналізовано соціальний захист пільговиків в Луцькій міській територіальній громаді, визначено пріоритетні напрями вдосконалення соціального захисту пільгових категорій громадян.
Keywords: соціальний захист; пільговики; пільгові категорії громадян