Визначення ефективності впровадження природоохоронних заходів підприємства - Величко, Максим Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі досліджено сутність та економічні особливості системи управління відходами; нормативно-правову основу у сфері поводження з відходів; міжнародний досвід співробітництва України у сфері поводження з відходами. Охарактеризовано господарську діяльність та структуру управління підприємства, а також основні показники фінансово-економічної діяльності підприємства; Дана оцінка використання природних ресурсів підприємства. Запропоновано заходи на підвищення ефективності природоохоронної діяльності підприємства; визначено та оцінено ефективність впроваджуваних природоохоронних заходів. Змодельовано шляхи реалізації еколого-економічної безпеки в діяльності підприємства.
Keywords: визначення ефективності; ефективність впровадження; природоохоронні заходи; підприємство; рентабельність; екологічний податок