Особливості психологічної підготовки баскетбольних арбітрів - Рачок, Марина; Rachok, Marina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено вивчення необхідності врахування психологічної підготовки баскетбольних арбітрів у системі їх відбору, навчання та наступної підготовки. Виявлено критерії оцінки рівня психологічної підготовки суддів у баскетболі й підібрано відповідні методики їх визначення. Вони обґрунтовують можливість розробки модельних характеристик психологічної підготовки баскетбольних арбітрів. In the article we have studied the topuc of necessity of taking into account of psychological preparation of basketball judges in the system of their selection, studying and further preparation. Criteria of estimation of psychological preparation level of judges in basketball and we have selected methodologies of their defining ground ability of development of modeling characteristics of psychological preparation of basketball judges.
Peculiarities of Psychological Preparation of Basketball Judges
Keywords: баскетбол; арбітр; психологічна підготовка; критерії оцінки; модельні показники; basketball; judge; psychological preparation; estamition criteria; modeling indicators