MICE-туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку - Трухан, Антон Ігорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Темпи розвитку індустрії туризму, її провідне місце у сучасній світовій системі господарства, важлива роль у розвитку міжнародного співробітництва та інтеграції обумовлюють зростання наукового інтересу до галузі, здатної забезпечити стійке соціально-економічне піднесення країн загалом. На сьогодні розвиток ділового туризму є надзвичайно актуальним, оскільки тісно пов’язаний з функціонуванням таких сфер економіки як: будівництво, транспорт, сільське господарство, легка та важка промисловість, зв’язок, комунальне господарство, культура, підприємства, транснаціональні корпорації, холдінги, інвестиційні та хедж фонди тощо. У кваліфікаційній роботі зʼясований стан та можливості розвитку МІСЕ-туризму в Україні: узагальнено теоретико-методологічні засади дослідження МІСЕ-туризму; виявлені особливості розвитку МІСЕ-туризму в Україні; зʼясовані проблеми й перспективи розвитку МІСЕ-туризму; розроблені заходи щодо удосконалення й оптимізації МІСЕ-туризму.
Keywords: МІСЕ-туризм; діловий туризм; міжнародний туризм; туристична діяльність