Адвербіальна мінімальна синтаксична одиниця у функції мети - Межов, Олександр Григорович; Mezhov, Oleksandr H. (Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка, 2011)
У статті проведено системне дослідження семантичних варіантів адвербіальних цільових синтаксем сучасної української літературної мови на матеріалі художніх текстів, співвідношення їх з підрядними частинами мети. Описано прийменникові відмінки, прислівники, інфінітиви, дієприслівники як морфологічні засоби вираження категорії мети в неелементарних простих реченнях.

In the article system research of semantic variants of adverbial is conducted having a special purpose sintaxems modern literary Ukrainian on material of artistic texts, correlation of them with by contract parts of purpose. Prepositional cases, adverb, infinitives, verbal adverbs are described how morphological facilities of expression of category of purpose are in the simple sentences.
Adverbial minimal syntactic unit purpose
Keywords: мінімальна семантико-синтаксична одиниця; адвербіальна синтаксема; цільова синтаксема; прийменник; відмінок; інфінітив; minimal semantic-syntactic unit; adverbial sintacsema; sintacsema purpose; pretext; case; infinitive