Використання лінгвокультурологічного підходу у формуванні загальнокультурної компетентності студентів у процесі навчання іноземної мови - Мороз, Т. О.; Moroz, T. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто специфіку формування загальнокультурної компетентності студантів у процесі вивчення іноземної мови. Використання лінгвокультурологічного підходу у навчанні іноземної мови дає змогу, на нашу думку, розглядати освіту та виховання у загальнокультурному аспекті вивчення взаємодії і взаємовпливу різних культур, що сприяє формуванню загальнокультурної компетентності студентів. The article is devoted to the specific formation of general cultural competence of students in the process of English language teaching. The use of linguocultural approach in ELT allows, in opinion of the writer, to esteem education and bringing-up processes in general-cultural aspect of interaction different culture’s learning and helps to form the general cultural competence of students.
The Use of Linguocultural Approach in the Formation of General Cultural Competence of Students in the Process of English Language Teaching
Keywords: загальнокультурна компетентність; general cultural competence; лінгвокультурологічний підхід; linguocultural approach; мовна картина світу; language view of the world