Процесуально-комунікативний компонент педагогічної толерантності майбутніх учителів іноземних мов - Гордієнко, Юлія; Gordienko, Yulia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Статтю присвячено аналізу процесуально-комунікативного компоненту педагогічної толерантності майбутніх учителів іноземних мов початкової школи. Обґрунтовано актуальність досліджуваної проблеми, визначено операційний та комунікативний критерії педагогічної толерантності та охарактеризовано їхні показники. Описано особливості комунікативної толерантності майбутнього учителя, конкретизовано уміння та навички толерантної взаємодії та вербальні і невербальні засоби спілкування; визначено специфіку стилів педагогічного спілкування. The article is devoted to the analysis of operational-communicative component of pedagogical tolerance of future teachers of foreign languages of primary school. Operational and communicative criteria of pedagogical tolerance have been defined, their indicators have been characterized. The peculiarities of communicative tolerance of future teachers have been described; the abilities and skills of tolerant interaction have been detailed. Verbal and non- verbal means of communication have been described. The peculiar features of the styles of pedagogical communication have been defined.
Operational-communicative component of pedagogical tolerance of future teachers of foreign languages
Keywords: педагогічна толерантність; процесуально-комунікативний компонент; комунікативна толерантність; pedagogical tolerance; operational-communicative component; communicative tolerance