Інформаційна культура - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, Svitlana I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є інформаційна культура як складник загальної культури, який забезпечує ефективне спілкування і взаємодію особистості в соціумі. Навчальна дисципліна тісно пов'язана із дисциплінами загального спрямування, такими як історія, політологія, право та іншими суспільними дисциплінами. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Структура та специфіка сучасного інформаційного простору України. 2. Механізми та інструменти критичного сприйняття інформації. Метою навчальної дисципліни є формування системи знань про структуру сучасного інформаційного простору України, специфіку медіаринку та інформаційних потоків та вироблення навиків аналізу та критичного сприйняття інформації.
Keywords: інформаційна культура; інформаційна політика; інформаційний простір; медіаринок; медіаповідомлення; медіаграмотність; ЗМІ