Фізична підготовленість і рухова активність дітей молодшого шкільного віку в умовах літнього спортивно-оздоровчого табору - Лещак, О.; Leszczak, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті показано, що умови спортивно-оздоровчого табору можуть забезпечити правильний руховий режим для дітей під час канікул і є потужним оздоровчим засобом. Неоднорідність фізичного розвитку, фізичної підготовленості, стану соматичного здоров’я, функціональних можливостей дітей молодшого шкільного віку визначає необхідність розподілу їх за групами для заняття фізичними вправами в корекційно-оздоровчому, розвивальному чи спортивному режимі. Це дає змогу здійснювати розподіл дітей на групи для занять фізичними вправами відповідно до рівня їхнього соматичного здоров’я; переорієнтовувати фізичне виховання на корекційно-оздоровчу спрямованість, збільшити час, відведений на фізичне виховання в спортивно-оздоровчому таборі, до 2 год на день. The article shows that the conditions of sports-health camp can provide the right motional regime for children during the holidays and is a powerful fitness means. The dissimilarity of physical development, physical training, somatic health condition, functional capabilities of children of primary school age causes the necessity of their division into groups for training exercises in correctional-healthy, developing or sports regime. This allows the division of children into groups for training exercises in accordance with the level of their somatic health; the reorientation of physical education to correctional-healthy direction, the increase of the time spared for physical education in sports-health camps to 2 hours per day.
Physical Readiness and Motor Primary School Children in a Summer Sports Camps
Keywords: молодші школярі; фізична підготовленість; рухова активність; спортивно-оздоровчий табір; junior pupils; individual preparedness; physical activity; sports-health camp