Становлення та функціонування поліції Волинського воєводства: польська історіографія проблеми - Разиграєв, Олег Володимирович; Razygraev, O. V. (My University, 2006)
У статті розглянуто становлення та функціонування основних підрозділів поліції Волинського воєводства у польській історіографії. Більшість польських науковців згадують про діяльність правоохоронних органів Волині в контексті історії органів внутрішніх справ ІІ Речі Посполитої, хоча ряд дослідників присвячують свої розвідки поліції Волинського воєводства. The article investigates the formation and functioning of the basic Volhynia police subunits in Polish historiography. Most of Polish researchers mention the Volhynia law enforcement bodies in the context of a history of II Rzeczpospolita internal affairs organs though a number of scholars delicate their researches to the Volhynia police.
The Formation and Functioning of the Volhynia Police: The Polish Historiography of the Problem
Разиграєв Олег Володимирович - канд. іст. наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: джерела; Волинь; поліція; історіографія; references; Volyn; police; historiography