Функціонування громадських організацій в Україні - Ливак, Вячеслав Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі розкриваються окремі аспекти взаємодії громадських інституцій в Україні. Об’єктом даного дослідження є громадські організації України, а також характер їх взаємодії з різними суб’єктами політичної системи. Предметом дослідження є функціонування громадських організацій в Україні. Метою магістерського дослідження є комплексний аналіз функціонування громадських організацій в Україні за період незалежності. Досягнення поставленої мети зумовило необхідність вирішення таких завдань: з’ясувати основні етапи розвитку та генезу громадських організацій; теоретично обгрунтувати сутність громадських організацій; визначити типологію та функції притаманні громадським організаціям в Україні; виявити особливості та охарактеризувати сучасний стан розвитку громадських організацій в Україні.
Keywords: громадські організації; молодіжні громадські організації; жіночі громадські організації; громадянське суспільство; влада; політичний процес