Функціональні особливості організації релігійно-паломницьких турів - Патійчук, Віктор; Patiychuk, Victor (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглянуто функціональні особливості релігійно-паломницьких турів та власне паломництва. Досліджено специфіку організації й проведення релігійно-паломницьких турів у сучасних умовах соціально-економічного та культурно-релігійного розвитку України. Розкрито головні мотиви й форми організації паломницьких турів. Установлено основні відмінності в організації культурно-релігійних та паломницьких турів. Проаналізовано основні проблеми функціонування релігійно-паломницького туризму в Україні на сучасному етапі розвитку. The functional features of religious pilgrimage tours and the pilgrimage as a single thing are considered. The specific of organization and carrying out of religious pilgrimage tours is investigated in the current conditions of socio-economic, cultural and religious development of Ukraine. The main motives and forms of pilgrimage tours are revealed. The basic differences in the organization of cultural, religious and pilgrimage tours are established. The basic problems of religious and pilgrimage tourism in Ukraine at the present stage of development are analyzed.
Functional Features of Religious Pilgrimage Tours’ Organization
Keywords: релігійно-паломницький тур; паломництво; функціональні особливості; функції паломництва; культурно-релігійний туризм; релігійно-паломницький центр; religious pilgrimage tour; pilgrimage; functional features; functions of pilgrimage; cultural and religious tourism; religious pilgrimage center