Роман-сімейна хроніка та сімейний наратив (інтертекстуальне прочитання) - Порохняк, Наталія; Porokhnyak, Nataliya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті висвітлено проблему інтертекстуальності з погляду літературознавчої антропології. Долітературні форми сімейних наративів розглядаються як структурні та функціональні попередники роману-сімейної хроніки. На прикладі “Саги про Форсайтів” Дж. Голлсуорсі демонструється, як долітературні форми сімейних наративів стають інтертекстом у художньому творі. In the article the intertextuality is investigated from the perspective of literary anthropology. Pre-literary forms of family narratives are viewed as structural and functional predecessors of the multigenerational novel. It is demonstrated on the example of “The Forsyte Saga” by J. Galsworthy how preliterary forms of family narratives become an intertext in fiction.
Multigenerational Novel and Family Narrative (Intertextual Reading)
Keywords: інтертекстуальність; сімейний наратив; родові саги; сімейні перекази; сімейні записки; роман-сімейна хроніка; intertextuality; family narrative; family sagas; family stories; family chronicles; multigenerational novel