Лінгвокраїнознавство франкомовних країн - Бондарук, Людмила Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Під час викладання курсу «Лінгвокраїнознавство франкомовних країн» студентам буде пропонуватись інформація стосовно національних і ментальних особливостей, традицій та звичаїв, які транслюються засобами французької мови. Окрім того, у процесі вивчення дисципліни значна увага буде приділятись формуванню знань, вмінь та навичок адекватного сприйняття швидкого підготовленого/непідготовленого діалогічного/монологічного мовлення, образної пам’яті, стресостійкості, толерантності. Предметом курсу є лінгвістичні засоби вираження лінгвокраїнознавчої інформації. Об’єктом дисципліни є національно-культурна картина світу Франції та франкомовних країн, зокрема Бельгії, Швейцарії, Люксембурга.