Особливості сучасного сільськогосподарського землекористування Волинської області - Потапова, А. Г.; Potapova, A. G. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Розглянуто особливості сільськогосподарського землекористування в адміністративних районах Волинської області. Досліджено компонентну структуру земельного фонду області та особливості його територіальної диференціації. Запропоновано варіанти оптимізації використання земельних ресурсів залежно від впливу природно-географічних та соціально-економічних чинників. The essence of features of modern agricultural land-tenure are considered in the administrative districts of the Volyn region. The component structure of the landed fund and feature of his territorial differentiation is explored. The variants of optimization of the use of the landed resources are offered on a prospect depending on influencing of natural-geographical and socioeconomic factors.
The Features of Modern Agricultural Land-Tenure in Volyn Region
Роботу виконано на кафедрі географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: земельний фонд; землекористування; сільськогосподарські угіддя; рілля; сіножаті; пасовища; землезабезпеченість; оптимізація використання земельних ресурсів; the landed fund; land-tenure; agricultural lands; plough-land; hayfields; pastures; provision-land; optimization of the use of the landed resources