Історична пам’ять про німецьку окупацію України 1941−1944 рр.: офіційна міфотворчість й індивідуальне сприйняття - Дорош, Тетяна; Dorosh, T. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розкрито сутність історичної пам’яті народу України як цілеспрямовано сформованого феномену, що відображає владний інтерес. Проаналізовано розходження між офіційним висвітленням німецької окупації України та її індивідуальним сприйняттям пересічними людьми. Essence of historical memory of people of Ukraine as the purposefully formed phenomenon, which represents imperious interest, is exposed. Divergence between official illumination of German occupation of Ukraine and its individual perception by ordinary people is analyzed.
Historical Memory about German Occupation of Ukraine in 1941-1944 y.: Official myth Creating and Individual Perception
Keywords: історична пам’ять; владний інтерес; офіційне висвітлення; індивідуальне сприйняття; historical memory; imperious interest; official illumination; individual perception