Функціанально-семантичне поле спонукання як аспект каузативності - Глущук-Олея Г. І.; Glushchuk-Oleia G. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті зроблено спробу дослідити спонукальні речення як один зі способів вираження каузативного значення. Виокремлено три групи засобів спонукання семантичними відтінками.This article focuses on the study of imperative sentences as one of the methods of expressing causative meaning. Three group of means of inducement realization were distinguished.
Functional-Semantic Field of Inducement as an Aspect of Causativeness
Keywords: спонукання; inducement; каузативні ситуації; causative situation; значення наказовості; imperative mood