Публічні консультації як інструмент громадського лобіювання: Волинський регіон - Ярош, Оксана Богданівна; Yarosh, O. B. (Інститут народознавства ім. Івана Крип'якевича НАН України; Інститут Українознавства НАН України, Національний університет "Львівська політехніка", 2008)
Народ впливає на владу, чітко формулюючи їй свої вимоги, влада враховує інтереси і побажання народу. На жаль, ця теза ще не стала українською реальністю. Однією із основних загроз ігнорування державною владою громадської думки залишається величезна і поки що неподоланна проблема – корумпованість. Корупція і публічність влади – дві взаємозалежні категорії. Чим вищий рівень корупції, тим менша публічність влади, і навпаки. Public consultations with public before making state decisions must be obligatory procedure. The citizens of democratic country influence on making state decisions periodically and constantly. The order of lead through of public consultations foresees two basic forms: direct and mediated. For the increase of influence of public it is necessary for development of local policy perfection of normative documents which touch public consultations with society.
Public consultations as a means of lobbying: Volyn region
Keywords: публічні консультації; громадські ради; гендерна політика; політична реформа; public consultations; public council; political reform