Психофізіологічний розвиток та психокорекція емоційного стану осіб пізньої зрілості - Грицюк, Ірина Михайлівна; Магдисюк, Людмила Іванівна; Hrytsiuk, Iryna M.; Mahdysiuk, Liudmyla I. (Diamond trading tour, 2016)
Старіння — це проблема, яка має під собою як фізіологічне так, і соціальне підґрунтя. Оскільки супроводжується помітними проблемами зі здоров’ям, погіршенням фізіологічних процесів, призводить до зменшення взаємодії із соціальним середовищем, та усвідомленням мало значущості власного життя та діяльності. Основним фактором зниження фізичної та соціальної активності в даному віці є зниження мотивації, та втрата віри у власні сили та порушення емоційної сфери особистості. Також важливою причиною проблем осіб пізньої зрілості в Україні є низька платоспроможність та залежність від інших осіб. Наша стаття присвячена вивченню психічних та психофізіологічних особливостей функціонування осіб пізньої зрілості та психокорекційних можливостей сучасної психологічної науки.
Keywords: психокорекція; пізня зрілість; психосоціальний розвиток; соціальна зрілість; психофізіологія старіння; емоційний стан