Джерела з історії суспільно-політичної, культурно-просвітницької та господарської діяльності греко-католицького духовенства на теренах Східної Галичини в середині ХІХ – на початку ХХ ст. - Рудянин, Іван Петрович; Rudianyn, Ivan P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті проаналізовано архівні матеріали Центрального державного історичного архіву України, Львів (ЦДІАЛ України), Державного архіву Тернопільської області (ДАТО) та Державного архіву Івано-Фран-ківської області (ДАІФО), які відображають участь галицького греко-католицького духовенства й релігійних громад у культурно-просвітньому та господарському житті регіону в середині ХІХ – на початку ХХ ст.The article analyzes the contents of the archival materials of the Central state historical archive of Ukraine in Lviv , State archives of Ternopil region and the State archive of Ivano-Frankivsk region about participation of the Galician Greek Catholic clergy and religious communities in political, cultural, educational and economic life of the regions in the middle of the XIX - early XX century.
Sources of the History of Socio-political Cultural, Educational and Economic Activities of the Greek Catholic Clergy in the Territory of Eastern Galicia in the mid. ХІХ on beg. ХХ Century
Keywords: «Сільський господар»; Андрей Шептицький; греко-католицьке духовенство; Східна Галичина; Центральний державний історичний архів України; Державний архів Івано-Франківської області; Державний архів Тернопільської області; Головна руська рада; «Просвіта»; Greek-Catholic clergy; Eastern Galicia; the Central state historical archive of Ukraine; State archives of Ivano-Frankivsk region the State archives of Ternopil region; the Golovna Ruska Rada; «Prosvita»; «Silskyi Gospodar»; Andrey Sheptytsky