Володимир Вікторович Бобін – професор-анатом із династії Бобіних - Пикалюк, Василь Степанович; Слободян, Олександр Миколайович (Буковинський державний медичний університет, 2024)
Харківська вища медична школа дала початок відомої лікарської династії Бобіних, яка вже понад 160 років служить на користь народному здоров’ю жителів Харківщини. Першим лікарем з династії Бобіних був Володимир Павлович (1858-1925) – медик, організатор, науковець. З січня 1885 року В. П. Бобіна обирають лікарем-розпорядником «лечебниці» Харківського медичного товариства (ХМТ), яка приймала бідніше населення міста. Він керував амбулаторією та лікарнею ХМТ більше, ніж 40 років, та був відомий, як видатний, уважний, чуйний лікар. Лікарня була не єдиним місцем, де віддавав свій талант та наснагу Володимир Павлович. Він активно працював не тільки як лікар, а й як громадський діяч.
Keywords: Бобін Володимир; династія; анатомія; професор; вчений; 611(092)(477) Бобін