Європейські програми реінтеграції ветеранів: досвід та перспективи для України - Цимбалюк, Ірина Олександрівна (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Серед програм реалізованих Європейським Союзом (ЄС) можна виокремити такі, що сприяють підтримці та реінтеграції ветеранів у громадянське суспільство; ініціативи, спрямовані на вирішення специфічних проблем, із якими стикаються ветерани під час переходу від військової служби до цивільного життя. Для України вивчення досвіду ЄС та адаптація таких позитивних практик і програм підтримки та реінтеграції ветеранів на сьогодні набуває особливої актуальності зважаючи на складні обставин обумовлені військовою агресією росії, що призводить до значних фізичних та психологічних травм захисників України.
Keywords: реінтеграція ветеранів; програми підтримки ветеранів в ЄС; EU4Recovery; системи соціального захисту; 331.5:364:327.7