Фемінізація трудової міграції та її вплив на дисфункцію українських сімей мігрантів - Петрова, Ірина Мар'янівна; Петрова, Ирина Марьяновна; Petrova, Irina (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
В статті досліджено основні проблеми та соціальні наслідки міжнародної жіночої трудової міграції. Проаналізовано деформацію сімейних відносин у дистантних сім’ях. Запропоновано заходи зменшення ризиків від трудової міграції для дистантних сімей у справі виховання їх дітей та попередження явища «соціального сирітства». В статье исследовано основные проблемы и социальные последствия международной женской трудовой миграции. Проанализировано деформацию семейных отношений в дистантных семьях. Предложено средства уменьшения риска от трудовой миграции для дистантных семей в деле воспитания их детей и предупреждения явления социального сиротства. This article studies the problems and social consequences of international female labor migration. He have analyzed the deformation of family relations in distant families and proposed measures to reduce the risks of labor migration for distant families in the education of their children and present the phenomenon of child abandonment(« social orphanhood») Key worlds: feminization of labor migration, risks of labor migration, distant family, disfunction of family relations, social orphanhood.
Фенимизация женской трудовой миграции и её влияние на дисфункцию украинских семей мигрантов
Feminization of female labor migration and her influence on disfunction ukrainian migration families
Keywords: фемінізація трудової міграції; феминизация трудовой миграции; feminization of labor migration; ризики трудової міграції; риски трудовой миграции; risks of labor migration; дистантна сім’я; дистантная семья; distant family; дисфункція сімейних відносин; дисфункция семейных отношений; disfunction of family relations; соціальне сирітство; социальное сиротство; social orphanhood