Змістове наповнення процесу підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до здоров’язбережувальної діяльності - Бєлікова, Наталія; Belikova, Natalya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті висвітлено зміст процесу підготовки майбутніх фахівців із фізичної реабілітації до здо-ров’язбережувальної діяльності. Розкрито принципи структурування навчальної інформації: системність, інтерактивність, модульність й адаптивність структурування. Охарактеризовано зміст навчальних дисциплін “Загальна теорія здоров’я”, “Фізіологія людини”, “Основи фізичної реабілітації”, “Лікарсько-педагогічний контроль у фізичній реабілітації”. Обґрунтовано роль спецкурсів у формуванні готовності студентів до здоров’язбережувальної діяльності та їх переваги: максимальну інформативність, уключення матеріалів су-часних наукових досліджень, різних концепцій і нових поглядів на проблему. Описано зміст навчальних та змістових модулів спецкурсів “Організація здоров’язбережувальної діяльності майбутніх фахівців із фізичної реабілітації” та “Здоров’язбережувальні технології у фізичній реабілітації”. Наведено перелік знань й умінь студентів за підсумками їх вивчення. The article highlights the content of the process of preparation of future specialists in physical rehabilitation to health–saving activity. It was revealed the principles of structuring of educational information, systematicness, interactivity, modularity and addictiveness of structuring. It was characterized the content of educational disciplines “General health theory”, “Human physiology”, “Basics if physical rehabilitation”, “Medical and pedagogical control in physical rehabilitation”. It was grounded the role of special courses in formation of readiness of students to health–saving activity and their advantages, maximal informativity, including of the materials of modern scientific researches, different conceptions and new view on the problem. It was described the content of educational and substantial modules of specialized courses “Organization of health–saving activity of specialists in physical rehabilitation” and “Health–saving technologies in physical rehabilitation”. It was presented a list of knowledge and skills of students according to results of their studying.
Inforamative Fillign of the Process of Preparation of Future Specialists in Physical Rehabilitation to Health–Saving Acitivity
Keywords: зміст; професійна підготовка; майбутній фахівець; фізична реабілітація; здоров’язбережувальна діяльність; спецкурс; content; professional preparation; future specialist; physical rehabilitation; health–saving activity specialized course