Особливості формування та проблематика дослідження сакральної природної спадщини України - Міщенко, Олена Віталіївна (Університет Григорія Сковороди в Переяславі; Інститут географії НАН України, 2024)
Окреслено зміст поняття сакральна природна спадщина. Відповідно до запропонованої автором класифікаційної схеми сакральної природної спадщини України охарактеризовано географічні особливості формування, окреслено проблематику дослідження найбільш відомих пам’яток, що входять до її складу
Keywords: сакральна природна спадщина; природно-заповідний фонд; національна ідентичність