Компаративне осмислення інтермедіальних аспектів жанру поезії у прозі - Бігун, Ольга; Bigun, Olga (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Висвітлено проблему синтезу мистецтв у жанрі поезії в прозі на прикладах творів французьких й українських митців кінця ХІХ – початку ХХ ст. Основну увагу зосереджено на аспектах інтертекстуальної інтерпретації текстів поезій у прозі через взаємодію семіотичних кодів різних видів мистецтва. The article highlights the problems of the art synthesis in poem in prose genre on the examples of the works by French and Ukrainian writers of the late 19th – early 20th centuries. The main attention is focused on the aspects of intertextual interpretation of the poem in prose texts through the interaction of semiotic codes of different types of arts.
Comparative Interpretation of Intermedial Aspects of Poem in Prose Genre
Keywords: поезія в прозі; дифузійність; інтертекстуальність; інтермедіальність; музика; малярство