Образ Європи у творчості Ярослава Івашкевича та Чеслава - Яковенко, Сергій; Yakovenko, Serhii (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті аналізуються концепції Європи у творчості двох видатних європейських письменників – Ярослава Івашкевича та Чеслава Мілоша. Європа постає тут як мирне співіснування „малих батьківщин”, а виходом із культурної кризи Західної Європи, занепаду „європейських” (загальнолюдських) цінностей обидва письменники бачать повернення до ідеалізованого образу своєї центральноєвропейської батьківщини. The paper analyses the conceptions of Europe in writings of two outstanding European authors – Jaroslaw Iwaszkiewicz and Czeslaw Milosz. Europe appears as peaceful coexisting of „small homelands”. As an outlet from the situation of the West European crisis, of collapse of the „European” (human) values the two writers propose the return to idealized image of their Central-European homelands. Key-words: Europe, small homelands, cultural values.
Appearance of Europe is in Creation of Ivashkevicha and Milosha
Keywords: Європа; Europe; малі батьківщини; small homelands; культурні цінності; cultural values