Корекція показників морфофункціонального розвитку та рухової функції при церебральному паралічі у підлітків засобами фізичної терапії - Грейда, Наталія; Юхимук, Вадим (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Педагогічним експериментом доведено ефективність розробленої нами комплексної програми фізкультурно-оздоровчих заходів, спрямованих на забезпечення фізичної реабілітації школярів із ЦП в умовах спеціальної школи-інтернату. Зафіксовано істотні зміни у їхньому фізичному розвитку, а саме: покращення результатів за основними показниками рухової функції в середньому на 1,8-2,37 бала (з 5 можливих); темпи приросту за основними показниками рухової функції порівняно з вихідними даними склали від 66,1 до 105,0 %, що вказує на зміцнення опорно-рухового апарату.
Keywords: фізична терапія; церебральний параліч