Художньо-образні елементи детективних романів Жоржа Сіменона - Галій, Софія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Детективи про комісара Мегре принесли Жоржу Сіменону славу та виявили унікальні риси його художнього методу. У 1930-х роках соціально-психологічні детективи Ж. Сіменона привертали увагу критиків і колег завдяки його глибокому підходу до зображення звичайних людей – покоївок, напівграмотних селян і вуличних жінок. Ж. Сіменон є майстром створення атмосфери повсякденного життя, хоча історична достовірність деталей іноді суперечить його прагненню говорити про людину загалом. Персонажі детективних романів Ж. Сіменона опиняються в ситуаціях і переживають драми, актуальні як сьогодні, так і п’ятдесят чи сто років тому.
Keywords: Жорж Сіменон; детективний роман; психологічний аналіз персонажу; художньо-образні елементи