Історико-педагогічний дискурс становлення фізичної культури на Кременеччині - Бенера, Валентина; Benera, Valentyna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розкрито історико-педагогічний дискурс становлення фізичного виховання з часів Волинської гімназії та Волинського ліцею. Актуалізовано ретродосвід реалізації фізичного виховання у вищій школі початку ХІХ ст. Аргументована доцільність упровадження історично апробованого досвіду з фізичного виховання в практику сучасного вищого навчального закладу. The article reveals historico-pedagogical discourse of establishment of physical education of times of Volyn gymnasium and Volyn lyceum. It was actualized retro-experience of realization of physical education of high school of the beginning of 19th century. It was proved the reasonability of introduction of historically approved experience in physical education into practice of modern higher educational establishment.
Historico-pedagogical Discourse of Establishment of Physical Culture in Kremenets Region
Keywords: фізичне виховання; фізичні заняття; пленерний спорт; верхова їзда; легка атлетика; спортивні танці; історично апробований досвід; персоніфіковані ідеї; physical education; physical classes; gliding; horse riding; track and field