Самооцінка дітей дошкільного віку із затримкою психічного розвитку - Ковалишин, Інна Василівна; Kovalyshyn, Inna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Метою дослідження є визначення особливостей самооцінки дитини дошкільного віку із затримкою психічного розвитку. Методи та результати дослідження. Емпіричне вивчення особливостей самооцінки дітей дошкільного віку з затримкою психічного розвитку проводилось на базі Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Міністерства праці та соціальної політики України. В дослідженні брали участь 25 дітей, серед них 15 дівчаток та 10 хлопчиків. Вік дітей – 5-7 років. Для виявлення особливостей самооцінки даної категорії дітей ми використовували комплекс методів, серед яких спостереження, бесіда, проективні методи, зокрема методику “Малюнок сім’ї”, оскільки процес формування самооцінки бере свій початок у сімейному оточенні.