Місце системи обліку і контролю собівартості продукції в управлінні витратами підприємства - Бегун, Світлана Іванівна; Кулинич, Мирослава Богданівна; Begun, Svitlana I.; Kulynych, Myroslava B. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2003)
У статті авторами зосереджено увагу на собівартості продукції як синтетичному показнику, що відображає всі сторони виробничої і фінансової діяльності підприємства, та елементах системи управління витратами. Визначено нові підходи щодо вивчення методики обліку витрат, собівартості продукції. Розкрито необхідність розробки системи контролю за собівартістю продукції на основі розширення аналітичності застосованих в обліку групувань витрат. In given clause the cost price of production as a synthetic parameter is considered (examined), which displays all parties of industrial and financial activity of the enterprise, elements of a control system of expenses. The new approaches to study of a technique of the account of expenses, cost price of production are certain (determined). The necessity of system engineering of the control of the cost price of production is opened on the basis of expansion of analytical function of groupings of expenses applied in the account.
Place of system of the account and control of the cost price of production in management of expenses of the enterprises
Keywords: собівартість; управління витратами; управлінський облік; контроль витрат; методи обліку; the cost price; management of expenses; the administrative account; control of expenses; methods of the account