Освітній активізм Волинської області - Потапова, Алла Геннадіївна; Порва, Наталія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освіта завжди була однією з найважливіших складових частин суспільного розвитку, особливо в регіонах, які прагнуть подолати економічні та соціальні виклики. Волинська область зі своєю багатою культурною спадщиною та розгалуженою мережею сільських шкіл, стикається з унікальними проблемами в освіті, зокрема, доступом до якісного навчання, оновленням інфраструктури та залучення сучасних підходів до викладання. У відповідь на ці виклики зростає рух освітнього активізму – спільних зусиль громади, освітян, батьків і волонтерів, які прагнуть не лише підтримати існуючі навчальні заклади, а й розвивати нові, більш інноваційні освітні проєкти. Освітній активізм стає потужним інструментом соціальних змін, з якими варто ближче ознайомитись.
Keywords: Освіта; активізм; 911.2:37.02(477.82)