Функціональні підстилі офіційно-ділового стилю - Харкевич, Галина Іліодорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Офіційно-діловий стиль – функціональний різновид мови, який слугує для спілкування в державно-політичному, громадському й економічному житті, законодавстві, у сфері управління адміністративно-господарською діяльністю. Офіційно-діловий стиль має такі функціональні підстилі: законодавчий, дипломатичний, юридичний, адміністративно-канцелярський. Серед усних типів тексту офіційно-ділового стилю особливе місце займають судово-ділові жанри. Розглянуто також характеристику таких документів, як патент, промислова реклама, інструкція.
Keywords: офіційно-діловий стиль; функціональні підстилі; законодавчий підстиль; дипломатичний підстиль; юридичний підстиль; адміністративно-канцелярський підстиль