Психологія девіантної поведінки - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс «Психологія девіантної поведінки» спрямований на теоретичне засвоєння поведінкових порушення дітей на всіх онтогенетичних щаблях розвитку, а також формування умінь працювати з такою категорією осіб. Мета навчальної дисципліни є сформувати знання щодо змісту, видів, соціально-психологічних чинників та психологічних особливостей корекції девіантної поведінки особистості, а також сприяти розвитку в студентів відповідних професійних умінь і навичок, необхідних для корекції девіантної поведінки. Завдання вивчення курсу: • розкрити психологічний зміст девіантної поведінки, типологію, основні прояви; • визначити соціально-психологічні чинники виникнення девіантної поведінки; • висвітлити особливості діяльності психолога з профілактики та корекції девіантної поведінки.
Keywords: девіантна поведінка; нормальний та девіантний психічний розвиток