Етнодемографічна історія Європи - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Дана навчальна дисципліна пропонується студентам історичного факультету денної форми навчання. Запропонована програма дає можливість студентам-історикам на основі всебічного аналізу історичних джерел, вивчення історіографічної бази, опрацювання понятійного апарату ознайомитись з основними етапами етнічної історії європейських народів в її демографічному вимірі. Теоретичний курс доповнений списком монографічної літератури, питаннями для самоконтролю.
Keywords: етнос; етнічна історія; етнодемографічні процеси; етнічний склад населення; етнорелігійні конфлікти