Управління інтелектуальним капіталом машинобудівних підприємств: теоретичні та прикладні положення : монографія - Хілуха (Ліпич), Оксана Анатоліївна; Khilukha, О. А.; Кузьмін, Олег Євгенович; Kuz'min, O. Ye.; Ліпич, Любов Григорівна; Lipych, L. G. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Наведено теоретичне узагальнення й запропоновано розв’язання наукового завдання щодо управління інтелектуальним капіталом підприємств. Досліджено підходи до ідентифікації інтелектуального капіталу. Запропоновано методичні положення аналізу інтелектуального капіталу для прийняття обґрунтованих управлінських рішень. Розвинуто процес реалізації управління інтелектуальним капіталом підприємств. Сформовано консоціативний метод планування інтелектуального капіталу підприємств. Обґрунтовано модель визначення рівня економічної ефективності процесу управління. Рекомендовано науковцям та практикам, вісм, хто цікавиться управлінням інтелектуальним капіталом машинобудівних підприємств.
Keywords: інтелектуальний капітал; intellectual capital