Князь Михайло-Сервацій Вишневецький та його підтримка Уніатської Церкви в Луцько-Острозькій єпархії в 30–40-х рр. XVIІI ст. - Довбищенко, Михайло; Dovbyshchenko, Mykhailo (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті висвітлено діяльність князя Михайла-Сервація Вишневецького, спрямовану на підтримку парафіяль¬них церков Луцько-Острозької уніатської єпархії в 1730-1744 рр. Досліджено заснування нових церков, надання економічних пільг духовенству, взаємодію князя з церковними громадами, тощо.This article is dedicated to prince Mykhailo-Servatsii Vyshnevetskii and his support of the parochial churches in Lutsk-Ostroh Greek-Catholic diocese (1730-1744). The problems of new churches establishment, giving of economic privileges to the clergy, cooperation of prince with church communities and others like that are investigated in this work.
Prince Michael-Servatsiy Vyshnevetskii And His Support of the Uniate Church in Luck-Ostrog Eparchy in 1730-1740’s
Keywords: Волинь; Уніатська церква; парафіяльні церкви; фундації; Volyn; Uniate Church; Prince Michael Vyshnevetskii; parish church; parish clergy; foundation