Реакція артеріалізації крові на фізичні навантаження при хронічній пневмонії - Сітовський, Андрій; Журавлюк, Денис; Бояркевич, Андрій (My University, 2021)
У пацієнтів з легеневою недостатністю падіння насичення крові киснем до кінця трихвилинної роботи зменшувалося, у пацієнтів з легенево-серцевою недостатністю – прогресувало, що пояснюється погіршенням співвідношень між кровотоком і вентиляцією легень у пацієнтів з легенево-серцевою недостатністю під впливом м'язової роботи. Оксигемометрія значно підвищує діагностичну цінність дихальних проб, сприяє їхній об'єктивізації.