Адекватність самооцінки фізичного розвитку за показниками фізичної підготовленості дівчат середніх класів - Бакіко, Ігор; Радченко, Олександр; Файдевич, Володимир; Чиж, Анатолій; Констанкевич, Володимир (My University, 2021)
Для виховання і формування цінностей особистої фізичної культури школяра необхідні відповідні умови організації фізичного виховання і визначення його значущого статусу та іміджу в суспільстві. Проте вчені відзначають украй низький рейтинг цінностей фізичної культури в сучасному суспільстві.На думку авторів, необхідні кардинальні зміни щодо розуміння суті фізичної культури на базі широкого філософсько-культурологічного підходу, що дадуть можливість зорієнтувати систему неспеціальної фізкультурної освіти на формування і відтворення людини в цілісній єдності тілесного і духовного.
Keywords: фізичне виховання; педагогічний контроль; школярки; самооцінка; кореляційний аналіз; 796.01