Етнографічні шкільні музеї територіальних громад як елементи розвитку галузі туризму - Єрко, Ірина Володимирівна; Яцуняк, Віктор Анатолійович; Качаровський, Роман Євгенович (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2025)
Прогресивний розвиток території забезпечується наявними ресурсами і їх раціональним використанням. Волинська область має дуже вигідне географічне положення і потужний туристично-рекреаційний потенціал. В умовах трансформації моделі управління на місцях територіальні громади отримали значні преференції у використанні своїх власних можливостей по соціально-економічному розвитку території. Територіальні громади перебувають у пошуку нових варіантів інтенсифікації економіки за рахунок як традиційних галузей, так і додаткових, часто не притаманних території, зокрема туризму. Туризм здатний розвиватися завдяки наявним туристичним атракціям, перелік яких слід розширити завдяки різноманітним обʼєктам, таким як шкільні музеї, що здатні забезпечувати не тільки освітньо-виховну, культурно-просвітницьку, але й туристично-рекреаційну функції.
Keywords: туризм; рекреаційний потенціал; інноваційні технології в туризмі; музеї; етнографічні музеї; Волинська область; 911.3:[373(477.82):069