Етнографічна колекція пам’яток Волинського краєзнавчого музею: основні типологічні групи - Мірошниченко-Гусак, Людмила (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті подано загальну характеристику типологічних груп пам’яток народно-побутової культури українців кінця ХІХ – початку ХХІ ст., які входять до різних фондів зберігання Волинського краєзнавчого музею й становлять етнографічну колекцію. Проаналізовано предметний склад пам’яток для полегшення їх пошуку у фондах музею.
Keywords: музейний предмет; збірка; колекція; відділ етнографії; музей.