Соціально-правовий захист країн Західної Європи: історичний аспект - Чернета, Світлана Юріївна; Cherneta, Svitlana Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
В статті проаналізовано виникнення та тлумачення соціально-правового захисту дітей в Західній Європі, становлення системи захисту, її ознаки та основні принципи соціального захисту, а також окреслені деякі проблеми реалізації соціального захисту на міжнародному рівні. In the article is analysed rise of social-legal defence of children in Western Europe, becoming of the system of defence, its sign and basic principles of social defence and also some problems of realization of social defence are outlined at international level.
Social-legal Defence of Western Europe’s Countries: Historical AspecSocial-legal Defence of Western Europe’s Countries: Historical Aspec
Робота виконана на кафедрі соціальної педагогіки ВНУ імені Лесі Українки
Keywords: соціально-правовий захист; social-legal defence; страхування; insurance; принципи соціального захисту; principles of social defence