Готельно-ресторанні комплекси Волинської області: сучасний стан - Ляшук, Микола; Lyashuk, Nikolay (My University, 2016)
Досліджено вплив факторів на розвиток та функціонування готельно-ресторанних комплексів регіону. Установлено, що готельно-ресторанні комплекси є складовою частиною готельно-ресторанного господарства, яке є частиною сфери обслуговування. Запропоновано авторське визначення терміна «готельно-ресторанний комплекс». Проведено просторово-кількісний аналіз територіальної організації готельно-ресторанних комплексів Волинського регіону. Проаналізовано потенціал готельно-ресторанних комплексів регіону. Виявлено відмінності в дислокації готельно-ресторанних комплексів на території Волинського регіону. Охарактеризовано кількість і місткість готельно-ресторанних комплексів у розрізі адміністративних районів досліджуваного регіону. The influence of factors on the development and operation of hotel-restaurant complexes in the region is explored. It is established that the hotel-restaurant complexes are an integral part of hotel-restaurant economy, which is part of the service sector. The author’s definition of the term «hotel-restaurant complex» is proposed. The spatially-quantitative analysis of territorial organization of hotel-restaurant complexes of the Volyn region is conducted. Potential of hotel-restaurant complexes of region is analysed. Differences in distribution of hotel-restaurant complexes on territory of the Volyn region are exposed. The number and capacity of the hotel-restaurant complexes in the context of administrative districts of the studied area are characterized.
Hotel-restaurant Complexes of the Volyn Region: Modern State
Keywords: готельно-ресторанний комплекс; розміщення; харчування; підприємства готельного господарства; підприємства ресторанного господарства; готельно-ресторанне господарство; hotel-restaurant complex; placing; feed; enterprises of hotel economy; enterprises of restaurant economy; hotel-restaurant economy