Миколай Крушевський і Волинь - Пахолок, Зінаїда Олександрівна; Pakholok, Zinaida O.; Несторук, І. М.; Nestoruk, I. M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
До каталогу-довідника включена інформація про генеалогію та науковий доробок видатного уродженця Волині лінгвіста Миколая Крушевського (1851–1887), його листи до І. В. Цвєтаєва та Яна Карловича, а також перелік матеріалів про життя і творчу діяльність, які зберігаються у фондах Волинського краєзнавчого музею. Для науковців, викладачів, краєзнавців, студентів, усіх, кому цікава постать Миколая Крушевського.The catalog-guide included information on genealogy and outstanding scientific achievements Volyn born linguist Nicholas Krushevsky (1851-1887), his letters to Tsvetaeva IV and Jan car- Lovich and list of materials about the life and creative activity that kept in the funds of Volyn Regional Museum. For scientists, teachers, local historians, students, all who Nicholas Krushevsky interesting figure.
Nicholas Krushevsky and Volyn
Keywords: Крушевський; Krushevsky; Холмська гімназія; Chelm gymnasium; наукова діяльність; research activities