Примусова репатріація радянських громадян та створення таборів для переміщених осіб у перші повоєнні роки - Стрільчук, Людмила Василівна; Strilchuk, Liudmyla V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1998)
Досліджено примусову репатріацію радянських громадян та створення таборів для переміщених осіб у перші повоєнні роки. Проаналізовано їх кількість в американській, французькій та британській зонах. Охарактеризовано особливості економічного життя в таборах для переміщених осіб.

Investigate the forced repatriation of Soviet citizens and the creation of camps for displaced persons in the first post-war years. Their number is analyzed in the American, French and British zones. Characterized features of economic life in camps for displaced persons.
Forced repatriation of Soviet citizens and the creation of camps for displaced persons in the first post-war years
Keywords: репатріація; переміщені особи; еміграція; табори для переміщених осіб; фільтраційні табори; repatriation; displaced persons; emigration; camps for displaced persons; filtration camps