Релігійне питання у духовному житті чехів Волинської губернії - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Державний історико-культурний заповідник м. Дубно, 2016)
У статті характеризується конфесійна приналежність чеських колоністів, які у період найбільш інтенсивної імміграції (1868–1874 рр.) на території Волинської губернії сформували чотири чеські волості. Звертається увага на проект організації гуситської церкви на Волині, розроблений вищою російською адміністративною і духовною владою. Прослідковуються методи і наслідки його реалізації в губернії.
Keywords: чеські колоністи; Волинь; гуситство; православ’я; католицизм; релігійне питання