Фармацевтична хімія: засоби, що впливають на центральну нервову систему - Салієва, Леся Миколаївна; Кадикало, Елла Максимівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Дані методичні рекомендації призначені для самостійної підготовки до лабораторних занять з фармацевтичної хімії за змістовим модулем «Засоби, що впливають на центральну нервову систему» здобувачів освіти спеціальності «Фармація, промислова фармація». Зміст і структура рекомендацій базуються на програмі даної навчальної дисципліни. Навчально-методичне видання містить методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з навчального курсу «Фармацевтична хімія», а також контрольні запитання до них. Рекомендовано студентам спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація», викладачам та лаборантам, які проводять лабораторні заняття.
Keywords: принципи класифікації лікарських засобів; нестероїдні протизапальні засоби; ненаркотичні анальгетики; наркотичні анальгетики; снодійні засоби; психотропні лікарські засоби; 661.12(072)