Людина як найвища цінність у гуманістичному антропоцентризмі Павла Русина - Гудзенко, Олена (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Звертаючись до філософських надбань зачинателів гуманістичної культури в Україні, автор розглядає актуальні повсякчас питання становлення особистості, її духовного вдосконалення. У статті підкреслюється, що літературні твори гуманістів звернені до реального світу та реальної людини, яка уявлялась найвищою цінністю.
Keywords: ренесансний гуманізм; духовне вдосконалення особистості; антропологічні погляди Павла Русина; гуманістичний антропоцентризм